Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.04.2016 14:48:57 - M.Pošarová

Co říkáte na to, že "uprchlíci" chtějí jen to "pravé" Německo?

Jsou to ještě uprchlíci ?? Já myslela, že pojem uprchlík - znamená strach o svůj holý život. Tak je to i vymezeno.........Nezlobte se na mě, ale myslím, že na rozmazlování příchozích nemáme...V poslední době jsem nikde neslyšela od EU, že by měla vnímat a jednat tak, co chtějí občané v Evropě....Po Nizozemském referendu se EU také projevila. "Mlčte a nechte nás (EU) dělat jen to, co chceme my.........."EU se bojí Evropských národů - lidí......Myslíte si, že bude krvavá revoluce? Defenestrace a převrat? Připadá mi to a je to i cítit jak v roce 1989, neboť lidí je naštvaných opravdu moc...Může dojít i k válce mezi Evropany a migranty ve vedlejších zemí (nesnesitelnost, teror, násilí...)?

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/399945-chceme-do-praveho-nemecka-uprchlici-odmitaji-mensi-nemecka-mesta.html

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.04.2016 17:59:48 - Ing. Antonín Seďa
 Předně chci říci, že uprchlíci jsou definováni v dublinských dohodách a opravdový problém je, že se tyto dohody od samého počátku ze strany EU nedodržovaly. Pokud si uprchlík požádá o azyl v ČR, pak má právo vycestovat v rámci schengenu (pokud azyl dostane). To, že většina uprchlíků jsou spíše ekonomičtí migranti je zřejmé a EU by měla konečně konat. Je nunto oddělovat ty, kteří jsou legální migranti a ti, kteří se za ně pouze vydávají a využívají jistého "chaosu" v registraci. Co s etýká nizozemského referenda, tak jsem přesvědčen, že to nebylo ani tak referendum o přidružení Ukrajiny, jako referendum proti současné politice EK a EU. To mimochodem trefně okomentoval nizozemcký nationalista, když poznamenal, že Britové rozhodnou o odchodu z EU. Nemyslím si, že nastaly důvody pro nějak, jak píšete "krvavou revoluci". Ano, existuje velké napětí v naší společnosti, které je dle mého názoru způsobené dvěmi skutečnostmi. Migrační krizí a strašení islamisty nezodpovědnými populisty a nacionalisty, druhým důvodem je dělení společnosti na ty, kteří bezmezně podporují pana prezidenta M.Zemana a na jeho odpůrce. Nicméně ČR je na tom ekonomicky velmi dobře, nejlépe od roku 2008, vláda hájí zájmy národa a migrační krizi zvládá. Zejména proto, že se zaměřuje na zajištění bezpečnosti občanů. Taktéž si nemyslím, že by mělo dojít k nějaké válce mezi, jak píšete, Evropany a migranty. Každý stát má za úkol zajistit svoji bezpečnost a ta je zajištěna například členstvím v NATO či EU.