Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.04.2016 1:31:52 - RIA-BRAVO

Dobrý večer nebo už ráno...Zpěvačka hip-hopu žijící ve Francii

nebo jazzový trumpetista z Paříže(ale jméno je Maalouf)taky nejsou klasické ukázky přímo muslimských umělců.Lékaři a myslitelé Googlem neprošli,tak co zkusit nějakého vědce technického směru atd.??Ale jistě víte,co tím dotazem sleduju.Islám vědu a výzkum odmítá a ani se nic takového neučí na školách.Jen se vykládá šaría a súry.Ale dík za snahu

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.04.2016 10:43:27 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za pochopení a omlouvám se za zkomolení jména. Opravdu jsem se snažil a snad jste pochopil, že i jiná kultura může obohatit Evropu. Důkazem je nejen historie, ale i současnost. Mám pouze jednu připomínku týkající se vědy a techniky. Není pravdou, jak píšete, že se v arabském světě neučí na univerzitách technika a vědní obory. Příkladem může být Sýrie či Irák, kde se i tyto obory vyučují. Souhlasím s tím, že v některých státech jsou omezovány "vědní" obory, ale tam se zase klade důraz na obory jiné. To, že v nábožensky založených a nikoliv sekulárních státech arabského světa, se vyučuje i korán, je zřejmé. Ale to neznamená paušalizaci tohoto problému a kritiku všech muslimských zemí. Stačí se podívat na Turecko, Egypt či Tunis.