Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.04.2016 18:28:07 - Marek Vinter

Ad absurdum Sobotka ?

nebo jen špatná paměť ???

" 10. května 2013 .... Ministr Petr Mlsna, kterého nepřijal Soudní dvůr Evropské unie jako nového soudce, by měl podle opoziční ČSSD z vlády odejít. "Po této epizodě se stal směšnou figurou, která by z vlády měla odejít," řekl předseda strany Bohuslav Sobotka. Mlsna jako nestraník vedl Legislativní radu vlády, do které ho doporučila nejmenší vládní strana LIDEM.

A nyní náměstek ministra ?
Světe žasni - oranžové světlo zhasni ?

Jak to vidíte Vy , že do pozic na ministerstvech a u "Dinošových korýtek - radách a výborech pro nesmysly - "Zelená žába ve výboru pro likvidaci Dětských domovů " .... jsou za ČSSD nominováni lidé ze SZ , "neziskoví aktivisté" a pod.
Lidé jsou potom zmateni (jak jste nejednou na PL ideově rozebíral ) a rozpačitě si při tom tukají na čelo koho to volili.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.04.2016 9:51:54 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za dotaz. Předně chci upozornit, že jsem jako poslanec neměl a mesím říci, že je to dobře, žádný vliv na obsazování ministrů či jejich náměstků. A po pravdě řečeno, ani nevím, zda Petr Mlsna, je náměstkem nominovaný za ČSSD (o čemž pochybuji) nebo za jiného koaličního partnera. A taktéž je třeba uvést, že konečné slovo, koho si vezme za náměstka, má ministr. Je potřeba ještě zjistit, zda náměstek je "politický" či odborný, na kterého se vztahuje služební zákon. Po jeho přijetí totiž nastaly škatule škatule hejbejte se a mnoho náměstků politických přecházelo na jiná ministerstva jako odborní a naopak. Pro mne osobně je důležité, aby náměstek byl odborně zdatný a k vládě loajální. A pokud je vláda koaliční, aby zodpovědnost za něj nesla ta koaliční strana, která jej navrhla. Pokud jde o náměstka Mlsnu, tak jsem na něj žádné stížnosti neslyšel a naopka Ústavně právní výbor si spolupráci s ním pochvaluje.