Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.04.2016 23:33:23 - laco

Mravní zásady

Bývalý sociálnědemokratický poslanec, dnes ústavní právník, Zdeněk Jičínský:„ Rozsudek, že ČSSD musí Altnerovi zaplatit 338 milionů, nerespektuje mravní zásady.“

Analytik Žantovský: „A mimochodem, socialisté u nás vládli v letech 1998 až 2006 a pak od roku 2013 doposud. To oni připustili, aby společenské struktury, včetně soudů, fungovaly, jak fungují. Nekonečné soudní průtahy, protichůdné rozsudky různých instancí produkující právní nejistotu, praktická nemožnost dovolat se svých práv a tak dále. Sociální demokracie nyní pojídá hořké plody vlastní ignorance a politické neschopnosti."
Již jste v ČSSD pochopili, jak se žije lidem, na něž se vrhla vámi vytvořená exekutorská smečka vlků. Ta, díky vám, politikům, nejen že ekonomicky zlikvidovala tisíce lidských životů, ale stovky lidí o samotný život připravila. Myslíte si, že jsou například respektovány mravní zásady v případě, kdy za nezaplacení 15,- Kč za jízdné nezletilým, zaplatí jeho rodiče částku 7.500,- Kč exekutorům?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.04.2016 12:20:11 - Ing. Antonín Seďa
 Je nutné opravdu oddělit kauzu Altner a právní prostředí v ČR. Co se týká kauzy ČSSD, pak jak víte pravice se u nás po obnovení sociální demokracie snažila zpochybnit vlastnictví Lidového domu. Nejen pan exministr finanncí Kočárník, ale i řada právníků. Proto, aby ČSSD opětovně potvrdila vlastnictví Lidového domu, najal si prácníka Altnera. To, jak byla smlouva špatně koncipována, jak dlouho se vlekl spor tří advokátů o to, kdo vlastně a jakou měrou přispěl k potvrzení Lidového domu pro ČSSD a dlouholeté obstrukce ze strany pana Altnera je to, co Z.Jičínský nazývá nemorální. Tak jako je nemorální výše toho penále, která přesahuje 300 milionu korun. Ano a tady souhlasím, že právní systém, respektivě možnost neustálého odvolání se, je velmi dlouhý. Nicmnéně celý systém vznikl v devadesátých letetch, kdy se za právní  kontinuitu vzal bývalý systém a ten poté zkomplikoval jakékoliv další změny. Souhlasím, že spoluodpovědnost za tento stav nese sociální demokracie, nicméně nemůžete jí upřít snahu o nápravu. Co s etýká exekucí, tak tady je nutno souhlasit, ale uvědomte si, že na základě leta vleklých sporů v rámci podnikatelské sféry se exekuce oddělily od státu. V té době to sice pomoho vyřešit podvodní podnikové exekuce apod. , ale pak si exekutoři "vyšlápli" na řadové občany a tady musím souhlasit, že se řadu let dělali v rámci legislativy pouze kosmetické úpravy. Dnes je již situace jiná a ty největší problémy pominuly. Nicméně je nutno dodat, že v řadě případů, které znám, si občané své problémy s exekucemi zavinili samy. A to tím, že problém zadlužení neřešili. Dnes je možný i osobní bankrot, takže opravdu se i v těchto věcech udělalo dost. A poslední poznámka. Politici nemohou zasahovat do již probíhajících soudních sporů, včetně exekucí. To pouze na připomenutí dělby moci dané platnou ústavou.