Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.04.2016 15:06:37 - Lukáš91

řešení uprchlické krize

Řada lidí ale i politiků se shoduje v tom, že nejlepším řešením uprchlické krize by bylo pomoci lidem v místech, odkud lidé utíkají. Proč se tedy tak neděje? Je totiž evidentní, že imigranti, kteří získají azyl o něj stejně nestojí

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.05.2016 11:47:56 - Mgr. Jana Černochová
 

Dobrý den,

nemyslím si, že se tak úplně neděje, ale dle mého názoru je tato pomoc nedostatečná. Jako ODS na tuto skutečnost upozorňujeme dlouhodobě a již loni v souvislosti s přípravou státního rozpočtu jsme vládu vyzývali k navýšení prostředků na humanitární pomoc ve třetích zemích. Stejně tak asi nelze zcela tvrdit, že všichni imigranti, kteří získají azyl, o něj nestojí. Je spíše patrné, že drtivá většina z nich stojí především o azyl v zemích, jako je Německo či Francie. Právě z tohoto důvodu se zejména domnívám, že jakékoliv kvóty na rozdělení uprchlíků, které opakovaně navrhuje Evropská komise, jsou zcela nesmyslné a nefunkční.


Jana Černochová