Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.04.2016 19:14:39 - trebivlice

Pane Zdechovský, jsem racionální člověk , ale z toho,

co nám v posledním roce předvádí EU mám strach-v EU jsme skutečně v postavení vazalů, na jejichž názor i v důležitých věcech, není brán ohled,prostě jsou přehlasováni. A to,co se děje s pozváním imigr. a následné touze se jich "zbavit" povinným přerozdělením, je práce nejsilnějších frakcí v EU - a to jsou lidovci a socialisté - tak nějak nemohu věřit,že s nimi nejste "jedna parta" a jenom si kryjete záda v ČR,protože jinak by vás lidé znovu nezvolili. Prostě se necháte přehlasovat a budete říkat - my s tím nesouhlasíme,my za to nemůžeme. To poslední hlasování není tak nevinné,jak říkáte - je to vždy sondování,kolik podpory má jaký návrh EK a posléze následuje hlasování již závazného návrhu. Následné volby v jenotlivých zemích změní strukturu lidí u moci v EU i v jednotlivých státech-otázkou je,zda to bude k lepšímu. Ale faktem je,že je to vaše práce - naprosté pohrdání vůli svých občanů jak vedeními národ.států, tak vedením EU nemůže jinak dopadnout.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.04.2016 23:23:26 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den,
samotné členství ve frakci nikoho nezavazuje, že musí nutně hlasovat s většinou. Uvnitř frakce mohou být na různé otázky různé názory.  Každý hlasuje dle vlastního svědomí. Navíc nezáleží jen na Komisi a EP, ale také na Radě (tj. členských státech). Stanovisko ČR je dle mého naprosto jednoznačné - kvóty odmítá.
S pozdravem
Tomáš Zdechovský