Martina Dlabajová

  • ANO 2011
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.04.2016 12:39:36 - Huggo

hlasování o kvótách

Mezi hlasy, které vyjádřily trvalým kvótám podporu, jsou pouze dva čeští europoslanci za TOP 09 Jaromír Štětina a Luděk Niedermayer. Několik dalších českých europoslanců se pak zdrželo hlasování. Konec citátu. Jak jste hlasovala vy? A k čemu je vůbec možnost zdržet se? Poslanci jsou voleni od toho, aby se nás rozhodovali, nebo ne?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.04.2016 8:16:58 - Martina Dlabajová
Dobrý den,

děkuji Vám za dotaz.

při hlasování o Vámi zmiňované rezoluci jsem hlasovala proti. Důvodem jsou pak především povinné kvóty, které rezoluce považuje za jeden z hlavních nástrojů pro zvládnutí migrační krize. Více k tomuto tématu naleznete také na mém webu: http://www.dlabajova.eu/novinka/evropsky-parlament-prijal-rezoluci-o-uprchlicke-krizi-nesouhlasim-s-ni

Výsledek hlasování podle jednotlivých europoslanců naleznete např. zde: http://www.votewatch.eu/en/term8-the-situation-in-the-mediterranean-and-the-need-for-a-holistic-eu-approach-to-migration-motion-for-r-21.html

Zdržení se hlasování skutečně není projevem rozhodného postoje, nicméně při hlasování prostou většinou (kdy je pro přijetí návrhu nutná většina přítomných) se dá zdržení fakticky považovat za vyslovení se proti schválení návrhu.

S pozdravem, 

MD