Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.04.2016 11:52:57 - R.Viglas

Kdy budeme skutečně nezávislí?

Politici, ale i občané mají stále tendenci nás s někým srovnávat. Kdy to skončí? Mě je třeba jedno, jak vítali či nevítali čínského prezidenta v Americe. Já jsem Čech, a z toho, jak to probíhalo u nás je mi trochu ouzko

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.04.2016 12:21:13 - Ing. Antonín Seďa
 Nezávislost máme jako republika a tím, že si vládneme sami. Nezávislost každého občana je daná ústavním pořádkem a zákony ČR. Ale jinak souhlasím, že v dnešním globalizovaném světě jsme obklopováni rozličnými informacemi, srovnáváním, analýzami a zprávami, které ke svému životu nepotřebujeme, nebo které nás otravují. Ale i svoboda  a nezávislost je v tom, že rozhodujeme o tom, které informace budeme či nebudeme přijímat a které zprávy budeme odmítat. Tohle je ta nezávislost. Nicméně i mně osobně schází větší míra slušného nacionalismu či státnosti, které by se projevilo ve společnosti v hájení našich národních zájmů. A to prosím na všech úrovních. Já se cítím docela nezávislý, a to dokonce přesto, že jsem členem politické strany, kde existují jistá pravidla. Ale i tam jsem dobrovolně a proto jsem se i svobodně a nezávisle rozhodl být členem ČSSD. Ale souhlasím, že i mně je často velmi ouzko, a to zejména z některých názorových proudů či výroků rozličných politiků.