Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.04.2016 14:11:09 - Judr. Ladislav Roten

pan senátor Strnad

Pane poslanče, zdá se Vám pro voliče přijatelné, aby senátor Strnad z ČSSD bral příspěvky na cestování, byt v Praze, starostoval v Čáslavi, seděl v Senátu a ještě chtěl obhajovat? Není to už příliš? Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.04.2016 16:31:15 - Ing. Antonín Seďa
 Chci konstatovat, že tohle mu umožňují zákony a o tom, zda bude či nebude voleným funkcionářem rozhodují zejména voliči a také členové ČSSD, kteří jej nominují. Ale abych nebyl alibistický, tak vezmu svůj příklad. Od vstupu do politiky zastávám názor, že každý by měl mít pouze jednu uvolněnou veřejnou funkci. Není to nic o závisti apod., ale o tom, že si nedovedu představit, abych jako poslanec stoprocentně vykonával ještě funkci starosty. I když si uvědomuji, že Senát má daleko méně práce jako poslanecká sněmovna a že Čáslav je daleko blíže od Prahy než Uherské Hradiště. Ale dělba moci je důležitá. Na váš dotaz, zda je pro voliče kumulace funkcí pana senátora přijatelná, nemohu odpovědět, protože to opravdu záleží na těch voličích.