Vojtěch Mišičák

Solidarita, ekologie, demokratický socialismus!
  • Levice
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,71. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.04.2016 20:10:09 - doktorTTT

Lenin

Dobrý den,
poslední dobou přichází informace z Ruska o tom, že "udržování mumifikovaného těla bolševického vůdce Vladimira Uljanova - Lenina přijde letos Kreml na víc než 13 milionů rublů (téměř pět milionů korun)."
Většina Rusů prý souhlasí s tím, aby byl řádně pohřben. Je to podle vás správný krok? 13 milionů rublů by se mohlo investovat jinam.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.04.2016 6:31:17 - Vojtěch Mišičák

Dobrý den,

Jistě by se dalo využít 13 milionů rublů i jinak. V. I. Lenin ovšem není  jen osobností ruskou, ale jednou z největších osobností celosvětového komunistického hnutí a i další generace by se mu rády přišly poklonit. Pokud by to bylo ale nezbytné, nechť je důstojně pohřben. 

V této souvislosti by mě zajímalo, kolik stála pozlacená busta kolaboranta a zaprodance v Kongresu Spojených států amerických. A jistě by se našly i další příklady, kdy se státní finance i vyšších řádů vyhazují na budování kultu osobnosti daleko méně významných osobností, než jakou byl V. I. Lenin.

Vojtěch Mišičák, tajemník ÚV KSČ 21