Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.04.2016 18:30:29 - Berika

Nejen o vás

Pane poslanče, jsem ráda, že jste byl zvolen, i když jste to měl nahnuté. Dořešila se vůbec nějak stížnost Svobodných, kteří si váš mandát nárokovali? Jinak, nedivte se, že máte tolik sympatizantů, když jste jeden z nejaktivnějších politiků, co odpovídá i na nepříjemné otázky. smutné že, je extremisté typu Konvička jsou hodnoceny tak kladně. Nenahání vám to trochu hrůzu? Hezký večer. Berika

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.04.2016 23:27:50 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý večer, Beriko,
děkuji za Vaši zprávu i za Vaši podporu, které si nesmírně vážím. Celá věc se stížností Pirátů a Zelených už byla  vyřízena 1. června loňského roku. 5% hranice do EP zůstala na základě nálezu ÚS zachována, a mandát tak mohu vykonávat po celý zbytek volebního období. Vše je popsáno např. v článku zde: http://zpravy.idnes.cz/petiprocentni-hranice-pro-eurovolby-zustava-rozhodl-ustavni-soud-1ft-/domaci.aspx?c=A150601_141538_domaci_fer  Jedná se tedy o uzavřenou kapitolu. 
Snažím se odpovídat na otázky všech lidí, co mi napíšou, i když to není vždy jednoduché. Vzestup popularity extremistů, jako je např. právě Vámi zmíněný Konvička, považuji za velmi nebezpečný. Nejlepší prevencí tohoto trendu je otevřeně hovořit i o nepříjemných a citlivých záležitostech, o což se také snažím. Řídím se pravidlem, že pokud se skutečným problémům nebudou věnovat demokratičtí politici, povede to k nárůstu extremismu. 

S pozdravem a přáním hezkého večera

Tomáš Zdechovský