Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.04.2016 22:03:41 - laco

Czechia - Česká republika

Ministr zahraničí Zaorálek, člen to vaši strany, přišel s návrhem na úpravu názvu České republiky. V angličtině řečeno by se naše republika měla jmenovat Czechia. Prezident Zeman na své cestě po Středočeském kraji se ke změně názvu naší republiky vyjádřil následovně: "Vůbec nejde o změnu názvu České republiky. Jde o mnohem jednodušší věc. O to, zda náš hokejový tým má mít na zádech Czech Republic, nebo stručnější název Czechia." Obracím se na Vás z dotazem, zda ministr Zaorálek nemá náhodou na práci i důležitější věci, než vymýšlet nápis na záda našeho hokejového týmu.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.04.2016 23:31:00 - Ing. Antonín Seďa
 Po pravdě řečeno, teď nevím,jak přesně zní váš dotaz. Ale odvozují,že se týká nejen názvu Czechia, ale i práce pana ministra. Předně chci říci, že se má jednat pouze o zkratku České republiky a nikoliv o její nahrazení ,protože původně užívaná zkratka Czech je přídavné jméno nebo podstatné jméno (v překladu kontrola). Právě dnes jsem se bavil s Angličany a ti doporučovali spíše název Czechland ,jako odvozeninu podobnou England, Poland, Scotland aj. V překladu země obývaná Čechy. I já si dovedu představit daleko důležitější prací pana ministra. Například oponenturu vůči nesmyslným návrhům EK na přerozdělování uprchlíků či diplomatické aktivity k uklidnění bezpečnostní situace na Ukrajině či v Sýrii. Ale zřejmě i hledání zkráceného názvu země patří mezi činnosti ministerstva zahraničních věcí .