Jana Vaňhová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.04.2012 15:16:17 - moby

odpověď na dotaz

Paní hejtmanko, co říkáte ne to, že krajský úřad Ústeckého kraje bude od 1. dubna zajišťovat lékařskou pohotovostní službu v přenesené působnosti? M.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.04.2012 11:06:23 - Jana Vaňhová
Pokud měla být zachovaná lékařská pohotovost pro občany našeho kraje, neměli jsme jinou volbu, než zajistit financování z vlastních zdrojů. Protikorupční pravicová vláda neudělala zatím nic proti korupci a rozbití kmotrovských vazeb, ale zato dělá vše proto, aby zruinovala rodinné rozpočty. Stejně se však chová i ke krajům. Vedle lékařské pohotovostní služby totiž stát nutí kraje i do financování sociálních služeb, vybavování policie důležitou technikou nebo převzetí role státu při spolufinancování důležitých projektů ústeckých obcí. Už si pomalu zvykáme, že stát neplní svoji roli v oblasti legislativy, kde jsme museli namísto nečinné vlády zpracovat vlastní legislativní návrhy pro sociálně vyloučené lokality v podobě Ústeckého balíčku, nyní se snaží zruinovat zdravé krajské rozpočty. Takové jednání vlády je z mého pohledu nepřijatelné a pohybuje se na hraně vydírání.
S pozdravemJana Vaňhová