MUDr. Jiří Koskuba

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.04.2016 15:32:06 - Kateřina Karásková, Praha

Pražský hrad

Pane Koskubo, i když se prezident skautům omluvil, nemyslíte, že si Pražský hrad až moc přivlastňuje? Nedávno bylo dokonce uzavřeno Malostranské náměstí. Obávám se že, za chvíli budou prostory hradu jen pro vyvolené. Nebo vás chování prezidenta v této otázce neznepokojuje? Kateřina Karásková

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.04.2016 7:44:57 - MUDr. Jiří Koskuba
 

Vážená paní, slečno,

neznám detaily. Ale žijeme v době, ve které žijeme. A není to vinou našeho pana prezidenta. Miliony slušných cestujících ročně na letištích jsou vyzouvány z bot, zbavovány opasků, pití, osahávány atd. A to nemluvím o letech do Izraele.

Již roky jako Čech nemohu bezplatně vstoupit do svatovítské katedrály, postát ve svatováclavské kapli. Nebo jako Pražan pouze projít Zlatou Uličkou.

Rovněž mnohá návštěva zvláště významného potentáta nás všechny z bezpečnostních důvodů omezuje. A to i jako poslance, tedy ústavní činitele. Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme protestovat. Ale to je asi tak vše, co s tím můžeme udělat.

Snad bychom jen neměli zapomínat na již stovky a stovky nevinných mrtvých, byť nejsou Charlie. Na ty z Madridu, Londýna, Beslanu, Norska, Paříže, Bruselu či ruského turistického letadla v Egyptě. Za ně se u nás žádné pomníčky nestaví. Natož aby kvůli nim politici do sebe zavěšeni před kamerami pochodovali nějakou hlavní třídou. Za dohledu speciálních jednotek, pochopitelně......

S úctou. JK