Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.04.2016 16:51:17 - Wilém

Policie ČR

Ad absurdum. Tak bych nazval obvinění ženy policistou, za to že ho svým jednáním, když pouze bránila svého přítele, proti kterému policie zasahovali, zranila a on musel kvůli tomu na týden na neschopenku. Nebo vy to vidíte jinak? Jak? A kdyby to byla pravda. Navrhnete změnit výcvik pro policisty? Nebo jak nás mohou policisté ochránit, když se týden musí léčit kvůli takovému směšnému incidentu?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.04.2016 11:09:58 - Ing. Antonín Seďa
Přiznám se, že případ znám pouze ze sdělovacích prostředků a považuji jej opět za selhání Policie ČR. Pokud existují dva znalecké posudky, které se diametrálně liší, pak je třeba vypracovat posudek třetí, nezávislý. Taktéž rozhodnutí paní soudkyně se mi jeví jako nespravedlivé. Připomenu tvrdý zásah, který takto neměl vypadat a podle mého názoru nejde pouze o nedostatek fyzického výcviku, ale zejména psychologického výcviku. A protože to není první exces v několika dnech, určitě by se měla POlicie ČR více zaměřit na psychologický výcvik policistů. Druhou věcí s tím související, je výběr policistů a jejich výcvik v průběhu služby. tady je zákon i prováděcí vyhláška nasrtavena dobře. Nicméně se obávám, že nejsou stoprocentně dodržovány. Takže řešením je i důsledná kontrola a prošetření těchto incidentů Generální inspekcí bezpečnostních sborů či Stálou komisí pro kontrolu GIPS.