ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.04.2016 16:52:10 - kompi

Konec Úsvitu

Nemyslíte, že vám spolupráce s Konvičkou přinášela nezaslouženou politickou podporu občanů ČR? A hnutí BPI jen uškodila vaše pasivita při hlasování o útoku ODS na pana Zemana v PS ČR? To už je druhý rozchod, nejprve s Okamurou a nyní s BPI. Uvědomujete si, že taková historie vztahů během 2 let Vás znevěrohodńuje?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.05.2016 11:28:19 - Marek Černoch
Dobrý den, děkuji za Váš dotaz. 
Rozhodně si nemyslím, že by bývalá spolupráce s panem doc. Konvičkou přinesla naší straně nějakou nezaslouženou podporu. Naše strana se těší široké podpoře občanů, což dokazuje náš výsledek v posledních parlamentních volbách či značná účast na našich debatách s veřejností. Také velký zájem osob z řad BPI o to stát se plnohodnotným členem naší strany, mě přesvědčuje, že to byl hlavně pan doc. Konvička, kdo ze spolupráce profitoval. Byla to totiž naše strana, kdo vynaložil miliony na propagaci BPI. Tiskli jsme letáky, připravovali besedy s občany či financovali videoblogy BPI. Taktéž jsme pomohli panu doc. Konvičkovi i s televizní popularitou. Osobně jsem musel přemlouvat některé televizní štáby, které ho odmítaly zabírat, aby dostal pan doc. Konvička alespoň malý mediální prostor. Za tuto podporu se nám ovšem z jeho strany dostalo pouze lživého mediálního útoku. 
Protože, byl tento útok zveřejněn bez projednání a podpory v řadách BPI, beru to jako ukázku naprosté zbabělosti vůči všem sympatizantům BPI. V případě pana Okamury jsou naše důvodu k rozdělení veřejně známé. Naše představa o nakládání s penězi daňových poplatníků se značně liší od představ pana Okamury, který se snažil vytunelovat z Úsvitu více než 48 milionu korun. 
Rozumím Vašemu postoji, bohužel i přesto, že se naši práci snažíme dělat na tisíc procent, neumíme ovlivnit chování některých jedinců, kterým jde více o vlastní prospěch, než o řešení skutečných problémů. Pro nás je politika hlavně srdeční záležitostí a šancí jak pomáhat lidem, pokud se tedy někdo rozhodne hájit raději své zájmy a osobní prospěch, nemá v naší straně místo.