Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.04.2016 9:01:31 - laco

Volební výsledky

Komentář k současné politické situaci v Rakousku po prvním kole prezidentských voleb: "Současný způsob fungování „demokracie“ je takový, že suverén–lid svá práva nemůže prosadit. Očekává se od něj pouze, že přijde jednou za čtyři roky k urnám. Pak nemá možnost nijak selhání politiky korigovat, protože se nemůže vyjádřit k důležitým otázkám v závazném referendu. To je ovšem neudržitelný stav. I obyčejným sedlákům je již jasné, že to, co se vydává za demokracii dnes, je demokratura, vláda plutokracie prostřednictvím politických stran, které hájí zájmy finančního velkokapitálu. Ve skutečnosti je to jiná forma diktatury, vydávající se za demokracii". Vztah politických stran k občanům, včetně ČSSD, je možno v ČR popsat obdobným způsobem. Lze očekávat, že ČSSD v nejbližších krajských i parlamentních volbách dopadne obdobně jako její sesterská strana v Rakousku v prezidentských volbách, nebo očekáváte lepší výsledky vaši strany?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.04.2016 15:15:24 - Ing. Antonín Seďa
Předně demokracie buď je nebo není. A naše demokracie, tak jako demokracie v jiných zemích se neustále vyvíjí. Parlamentní demokracie je založena na svobodné soutěži politických stran, které se navzájem odlišují svým politických programem. A je také zřejmé, že pokud se změní společenská či bezpečnostní situace, pak tyto strany nějak reagují.  Na základě výsledků voleb je sestavena vláda, která si jde říci o důvěru poslanecké sněmovně. Není to pouze o tom, že jsou každé čtyři roky volby, ale ty budou v nadcházejících deseti letech každoročně. Zřejmě jste zapomněl, že v roce 2013 byly předčasné volby. Občané kromě voleb však mohou využít dalších možností. Od demonstrací či stávek, přes petiční právo, mohou kontaktovat své zástupce v parlamentu nebo se mohou aktivně zapojit do činnosti politických stran. Pouze nadávat na politiky a politické strany opravdu nestačí. Nicméně rozumím tomu, že ne vše a ne vždy vládní koalice či poltické strany řeší problémy tak, jak si tato řešení představují občané. Ale o tom je delegování důvěry a kompetencí, o tom je demokracie. Pokud dnes získávají navrch rozliční populisté a nacionalisté, tak vězte, že reálná řešení na současné problémy nemají. Voliči se však o tom dozví většinou až tehdy, když tyto populisty zvolí. Příkladem jsou Věci veřejné, ANO 2011, Úsvit T.Okamury a další. Chce to používat zdravý selský rozum a zejména to chce získávat přesné a relevantní informace a nenaskakovat na dezinformace či šíření schválně předkládaných lží či polopravd. Otázka ČSSD, která má největší zodpovědnost za současnou vládu. Ano, kdo nic nedělá a pouze kritizuje, pak opravdu nic nepokazí. A ten kdo kritizuje a nenavrhuje řešení to má opravdu jednodušší. Ale já pevně věřím rozumným voličům, že nakonec ten hlas sociální demokracii dají. Předně proto, že ČSSD "kope" za občany této země a i s ohledem na migrační krizi hájí české národní zájmy a zájmy občanů. Bezpečnost je totiž na prvním místě. Ale jsem realista a vím, že mnoho hlasů zřejmě získají i ti populisté a nacionalisté. tak to prostě v životě i v tom politickém chodí. Vždy je důležité si položit základní otázku: komu ku prospěchu. Pokud si na ni bez emocí odpovím, pak vím koho volit a koho nikoli. A já jsem přesvědčen, že přes všechny chyby, které jsme udělali, je tou stranou pro ČR a její občany sociální demokracie.