Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.04.2016 17:04:36 - masar

Je to hrubé porušení mezinárodního práva?

Vážený pane poslanče,
dnes vydalo MZV SAR prohlášení, ve kterém syrská vláda odsuzuje vstup 150-ti amerických vojáků na syrské území a považuje ho za akt agrese a porušení syrské suverenity. A další US-vojáci mají následovat, aniž by USA o to syrskou vládu požádaly. Neměla by to naše vláda v souladu s přátelským postojem k Sýrii (viz návštěva syrského náměstka MZ Fajsála Mikdáda) odsoudit také?
Děkuji Vám za odpověď.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.04.2016 14:24:17 - Ing. Antonín Seďa
Děkuji za dotaz. Předně opravdu nevím, zda američtí vojáci vstoupili či nevstoupili na syrské území a zda se to dělao či nedělo se souhlasem syrské vlády. Nicméně Sýrie nemá pod kontrolou své území a je zde vedena válka proti ISIl (Daesh). Takže je i otázkou, proč MZV SAR nevydalo prohlášení , které odsuzuje letecké nálety a bombardování pozic bojovníků ISIL a to přesto, že součástí mezinárodní kolaice jsou i USA. Co s etýká naší vlády, tak to se nás opravdu netýká. Je to bilaterální záležitost mezi sysrkou a americkou stranou a opravdu nevím, proč bychom se do tohoto sporu měli míchat. Nehledě na skutečnost, že i pro nás je prioritou porážka Daesh, protože bez toho nedojde k bezopečnostní stabilitě země a nezastaví se tok migrantů z této země. To, že ČR spolupracuje i se syrskou vládou je dobře, tak jako spoluprecujeme s Irákem či dalšími zeměmi na Blízkém Východě.