Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.04.2016 15:53:14 - masar

ad: Je to hrubé porušení mezinárodního práva?

Vážený pane poslanče,
můžete mi vysvětlit, jak je možné, že politik, který se považuje za demokrata, neodsoudí porušení suverenity svrchovaného státu, se kterým navíc spolupracujeme? Copak skutečnost, že tuto suverenitu pošlapává i Turecko a SA a že tam probíhá válka s IS může být důvodem k neomezenému porušování této suverenity a k jejímu bagatelizování? Tady nejde o vměšování se do bilaterálního sporu, ale o jasný postoj k dodržování mezinárodního práva, který jsem od Vás očekával. Nebo tyto postoje zaujímáte jen v případě Ukrajiny, Krymu, Savčenkové...?
Ani mezinárodní koalice nemá právo porušovat suverenitu SAR nebo se mýlím?
Děkuji Vám za odpověď.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.05.2016 7:53:51 - Ing. Antonín Seďa
 Opravdu nevím,zda se jedná o hrubé porušení mezinárodního práva v zemi, kde prezident i vláda neovládá svoji zemi, kde bojuje proti svým lidem, kde probíhá několik let válka s ISIL a kde působí několik mezinárodních koalic. To by pak mezinárodní právo podporovalo bezvládí ,terorismus a vraždění svých obyvatel. Takže proto pod hlavičkou OSN probíhají diplomatická jednání ,aby došlo k příměří a k bezpečnostní stability. Problémem mezinárodního práva a neschopnosti se domluvit v rámci RB OSN je právo veta ,jak že strany USA, tak že strany RF. Občanská válka se vždy těžko definuje podle mezinárodních zvyklostí ,ale mezinárodní organizace nesmí mlčet před genocidou a vražděním svých obyvatel či politických odpůrců .