Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.05.2016 16:05:04 - sarka b.

otcovská dovolená

Co je to ta otcovská dovolená? Proč se o ní jedná? Myslela jsem, že to už je možné dávno. Vybrat si, zda půjde na mateřskou matka nebo otec. A nebo se pletu? A jste jejím zastáncem? Já třeba nevidím důvod, proč by v tom, kdo jde na mateřskou, měl být rozdíl a jsem zastánce toho, aby se rodiče vystřídali, pokud to jde. Sama děti nemám, ale plánuju

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.05.2016 23:43:19 - Mgr. Daniel Herman
Vážená pisatelko.
„Otcovská“ má trvat jeden týden a muži si ji budou moci vybrat v prvních šesti týdnech po porodu. Stát by jim během tohoto týdne vyplatil dávku, která se bude počítat stejně jako peněžitá pomoc v mateřství, tedy takzvaná mateřská. Na tuto dávku by měli nárok rovněž zaměstnanci a také podnikatelé, kteří si platí dobrovolné nemocenské pojištění. Já osobně se kloním k tomu, že tento model může napomoci zlepšení péče o dítě ze strany obou rodičů. Ale ještě o tom bude v parlamentu vedena diskuse.