Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.05.2016 17:05:37 - Elissa

Zrušení vízové povinnosti pro občany Turecka

Dobrý den, ráda bych se zeptala na několik věcí. Prvně, věříte, že bezvízový styk pro Turecko skutečně v nejbližší době projde? Za druhé, opravdu Turecko splnilo všechny kritéria k tomu nutné a je vyřešeno vše i ohledně Kypru? A třetí otázka, myslíte, že je zrušení víz pro Turecko bezpečné pro občany EU, vzhledem k bezpečností situaci v Turecku a k tomu, že tato země má bezvízový styk s mnoha zeměmi s kterými EU ne? (Nehledě na mnohé dohady ohledně spolupráce Turecka s IS). Děkuji a přeji pěkný den, Eliška. http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/402215-evropska-komise-zrejme-doporuci-zavedeni-bezvizoveho-styku-s-tureckem.html http://domaci.eurozpravy.cz/spolecnost/153767-tajne-informace-turecko-pry-leci-teroristy-islamskeho-statu-nato-v-ohrozeni/

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.05.2016 21:23:49 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den, paní Eliško, bezvízový styk s Tureckem v  nejbližší době patrně neprojde. Turecko neplní podmínky a liberalizace víz nepřipadá v úvahu. Jinak pokud má Turecko bezvízový styk se zeměmi, které ho nemají s těmi evropskými, nehraje příliš velkou roli. Lidé z takových zemí by potřebovali víza do Evropy i nadále.
S pozdravemTomáš Zdechovský