Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.05.2016 11:04:29 - Venda-jogista

Nemáte obavy ?

Z portálu Echo24 :
"Komise hodlá ve středu navrhnout bezvízový vstup do schengenského prostoru pro turecké občany, aniž by Ankara již splňovala potřebné podmínky. EU se totiž podle britské stanice obává, že pokud nebude dohoda o bezvízovém styku, Turecko nebude plnit dohodu ohledně imigrantů. Turecko podle BBC neplní kritéria například ohledně svobody slova, spravedlivého soudnictví či lepší ochrany menšin. ..... ."
Pane prezidente, Turecko podporuje terorismus, turecká vojska zabíjejí Kurdy, přes Turecko sem do Evropy mohou přijít vycvičení / i Tureckem / teroristé. Jako prostý občan, mám se bezvízového styku obávat? Může bezvízový styk něčemu v problému s imigranty pomoci?
Díky za případnou odpověď.
V.Žáček, Mor.Třebová

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.05.2016 16:14:52 - Ing. Miloš Zeman
Podle mého názoru bezvízový styk s Tureckem může naopak vytvořit novou imigrační vlnu, tentokrát všech občanů Turecka, včetně Kurdů a konec konců i všech dvou a půl milionu imigrantů, které dosud Turecko zadržuje na svém území. Čili je to něco jako z deště pod okap.

A jinak bych dodal, že mě poněkud překvapilo, že turecký prezident Erdogan vyhlásil odvrat od sekulárního státu, kvůli čemuž nedávno rezignoval i turecký premiér. V Turecku má každá rodina ve svém bytě podobiznu bývalého prezidenta Atatürka, který sekulární stát naopak zavedl.