Martina Dlabajová

  • ANO 2011
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.05.2016 14:47:51 - Daněková

extrémisté na vzestupu

Vyhrávají nebo přinejmenším bodují ve volbách snad všude v Evropě. Co když se dostanou, tuším, za dva roky i do EP? Co bude pak S EU a Evropu jako takovou? Podle mě je tento problém podceňován

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.05.2016 15:22:53 - Martina Dlabajová
 Vážená paní Daněková,

Děkuji Vám za zajímavý dotaz.

Domnívám se, že již nyní můžeme nalézt v EP poslance, které můžeme označit mininálně za radikální, mezi nimi např. francouzská politička Marine Le Pen.

Jejich přítomnost nejen v EP, ale v každé politické instituci je zcela jistě nebezpečná. Je to ale důsledek, jehož příčinu musíme řešit ještě před volbami.

Lidé se uchylují k volbě extremistických a radikálních stran a kandidátů, pokud nejsou spokojeni se stávající situací a nenachází vhodné návrhy řešení v demokratických alternativách.

Musíme, jako političtí lídři, s občany komunikovat, vysvětlovat a mírnit jejich strach či obavy. Právě nespokojenost, beznaděj a strach jsou pro extremisty úrodnou půdou, na které sklízí své největší úspěchy.

S pozdravem,


MD