PhDr. Zdeněk Soukup

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.05.2016 11:23:26 - MnaM

Myslíte, že je správné řešit nedostatek míst v MŠ tím, že zkomplikujte život řadě rodičům? Sama jsem matka samoživitelka a mé dítě mělo jít od září do školky - v říjnu mu budou 3. Ale ejhle, ač to u zápisu šlo, nyní mé dítě přijmout prý nemůžou. Poradíte mi, co mám dělat? Maminka na mateřské

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.05.2016 15:29:52 - PhDr. Zdeněk Soukup
Optimalizovat kapacitu předškolních zařízení je hlavně finanční problém. Jde také o hledání modelu, který by byl schopný pružně reagovat na populační křivku /co s prázdnými objekty při jejím poklesu/. V současné době má zřizovatel povinnost přijímat děti od tří let věku. Mladší jsou přijímány když to kapacita dovolí. Nedávno jsme přijali novelu školského zákona, která příští rok sníží věk přednostního nástupu na dva roky - je to opatření, které jde ruku v ruce se zvyšováním kapacity. Tolik obecné vysvětlení. Váš případ je ale pomezní. Chápu Vaší rozmrzelost, vždyť se jedná o pouhý měsíc. Nevylučuji, že  zřizovatel mohl někoho upřednostnit na úkor Vašeho dítěte. Vnímám také to, že jste samoživitelka. Tedy není pro Vás asi řešením  dát dítě do Dětské skupiny anebo soukromé MŠ.Mohu doporučit jediné - kontaktujte svého regionálního poslance.