Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.05.2016 13:02:48 - LRAK

Víte v Čem a Čí je ta hloupost ???

Myslím, že se mýlíte, minimálně s platy v OS. Proč už konečně v řádu desetiletí ty platy u OS a BS nesrovnáte?! V OS jsou platy/příjmy nadprůměrné, tedy v porovnání s ostatními ve SS a BS ani nemluvím. Př. policista s maturitou, ve výkonu ("na ulici") 16500 hrubýho, voják bez maturity "ve výkonu" v republice (né mise) svobodník cca 28500 hrubého (bydlení, stabilizační..to jsou též peníze). Tak narovnejte hodnostní sbor v resortu obrany (mnoho přemnoho mjr, pplk., plk), a spousty miliónů může býti přesunuto na investice, a že je armáda podfinancována...čím to asi vzniklo/vznikalo a dále vzniká?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.05.2016 16:41:47 - Ing. Antonín Seďa
 Těch dotazů je několik. Předně když ještě byl jeden výbor, tak se platy v bezpečnostních složkách i ozbrojených silách srovnávaly. Teď výbor pro obranu řeší vojáky a občanské zaměstnance v rezortu obrany a bezpečnostní výbor řeší bezpečnostní sbory (policii, hasiče, vězeňskou službu). Takže nemohu potvrdit vámi uváděné srovnání platů. Mohu hovořit pouze za ozbrojené síly. A tady musím říci, že jsou obrovské příjmové rozdíly nejen mezi rozličnými hodnostními stupni, ale i zda voják je u pluku či na generálním štábu. A také souhlasím, že AČR má řadu problémů, kromě vámi uváděné hodnostní struktury, je to i stárnutí vojáků. Právě přijatá a mnou kritizovaná novela zákona o vojácích z povolání měla nastavit kariérní řád do naší armády a měla navýšit peníze těm na nízkých hodnostech. Podle mne se to nepovedlo a náš výbor se brzy bude zabývat vyhodnocením této novely. Dále jsou problémy u pilotů, zpravodajců či vojenských lékařů.. Já rezervy nevidím v mandatorních výdajích, ale spíše v problematických nákupech. Ale uznávám, že i v nich je jistá vata z důvodu započítávání tabulkových míst a nikoliv reálných počtů.