Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.05.2016 15:12:17 - Elissa

Tisková konference EK a "odpustky"

Dnes jsem sledovala tiskovou konferenci EK ohledně jak víz pro Turky, tak ohledně přerozdělování migrantů v případě "naplnění" jedné země. Vím, že byly ve hře dvě varianty, jedna, okamžité přerozdělování, druhá kterou EK dnes doporučila. Není to tak trochu totéž, vzhledem k tomu, že migranti musí žádat o azyl hned v první zemi? Dále jsem, ač jsem byla velice zvědavá, co k tomu pan Timmermans a pan Avramopoulos řeknou, se nedozvěděla, jak bude takové přerozdělování technicky fungovat. Možná máte nějaké bližší informace. Jak se zabrání druhotnému pohybu migrantů po EU a hlavně (a tato otázka věřím v nějakých dokumentech jistě bude) jak to bude se sociálními dávkami? Budou ve všech zemích pro migranty stejné? A pokud ano, v jaké výšce? Ještě jeden dotaz bych měla a týká se "odpustků" za nepřijetí migranta. Zeptala bych se ráda pana Sobotky, ale ten zde na PL neodpovídá, tak to zkusím u Vás. Pokud je ČSSD proti kvótám, budeme tedy přijímat, nebo platit? Děkuji a přeji pěkný den, Eliška.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.05.2016 16:56:58 - Ing. Antonín Seďa
 Předně musím říci, že nemám více informací, než máte vy. A jsem rád, že to sledujete. ČSSD i já osobně jsem proti povinným kvótám. Ať již vycházejí z rozhodnutí EK podle původních pravidel nebo dnes navrhovaných pravidel upravených. Mimochodem, zítra, pokud na mě vyjde čas, hodlám v dané věci interpelovat pana předsedu vlády B.Sobotku. Souhlasím s nelogičností návrhu na kvóty, protože nebudou fungovat, a to právě z důvodu otevřenosti hranic EU a schengenu. Takže technicky to fungovat nebude a nemůže. Opravdu nevím, jak to bude se sociálními dávkami, ale podle platných pravidel se poskytují azylantům dávky té země, kde požádal o azyl. Takže předpokládám, že žádné "normalizované" sociální dávky nebudou. Otázka novodobých odpustků je opravdu zábavná. Takže EU volá po solidaritě a přitom chce, aby země, která odmítne "přidělené" kvóty naplnit, bude za každého azylanta platit. V tomto případě se ptám na možnost zneužívání, na nesolidaritu uvnitř EU, na bezpečnostní opatření a bezpečnostní hrozby s tím spojené. Takže si země budou vybírat a ty nechtěné zaplatí??? Já tomu opravdu nerozumím a nazval jsem to novodobými odpustky. A pokud tento nesmysl bude platit, pak bude vhodné přesvědčit naše bezdomovce, aby si o azyl požádali v těch zemích, které tento nesmysl protlačí. Osobně jsem přesvědčen, že ČR se zachová zodpovědně a v zájmu bezpečnosti našich občanů. Nikdo nemůže nutit členskou zemi EU, aby přijímala někoho koho nebude chtít.