Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.05.2016 20:56:17 - J. Chalánová

Vážné pochyby o Vás....nebo Vaší paměťi nebo o něčem jiném ???

Tvrdíte ......" nejsem ani přeběhlík a ani neměním své názory ".... a 30. dubna 2008 v PS jste spolu 12 poslanci ČSSD během 3 min beze slova diskuse! Otočil a hlasoval Opačně aby prošla Mise spec. jednotky AČR v Afganistánu ("nadplán" mimo misi NATO !!!!)...."Vzorný Válečný Aktivista" ... coby "opoziční poslanec" hlasoval tak uvědoměle aby prošel "vládní návrh mise"... Ostatní poslanci ČSSD čuměli jak malí kluci , že hlasujete naráz jinak než oni , pro zbytečné výdaje na nesmzslnou válku....zde záznam z PSP....http://www.psp.cz/eknih/2006ps/stenprot/030schuz/s030195.htm

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.05.2016 11:40:51 - Ing. Antonín Seďa
 Musím Vás zklamat a pokusím se vše uvést na pravou míru, a to přesto, že jsem tuto situaci vysvětloval několikrát. Musím uznat, že v době vlády 101 pod vedením ČSSD měl poslanecký klub ČSSD rozdílné názory na zahraniční politiku a zejména na zahraniční mise. Já jsem byl vždy konzistentní a zahraniční mise jsem podporoval. Ale to neznamená, že jsem vůči nim nebyl kritický, stačí se podívat na má vystoupení na plénu sněmovny (www.psp.cz). Tehdy byla dohoda na PK ČSSD i s panem premiérem, že nebudeme hlasovat pro tuto konkrétní zahraniční misi, a to prosím přes odpor můj i mých kolegů, kteří poté hlasovali jinak. Nicméně tato dohoda měla ještě jednu část. A to, pokud mise při prvním hlasování neprojdou, pak jsme mohli v opakovaném hlasování misi podpořit. Jsem loajální poslanec a když jsem byl přehlasován, tak jsem tuto dohodu dodržel. Nicméně to druhé hlasování, to znamená má podpora, bylo podle mého vědomí a svědomí. A musím se přiznat, že svého hlasování nelituji. Naši vojáci speciálních sil tam odvedli kvalitní a výborně hodnocenou práci v boji proti bojovníkům Tálibanu. Jinak vás mohu ujistit, že nejsem hlasovací panák, ale i v rámci podpory zahraničních misí se rozhoduji na základě získaných informací a mých dotazů. Nejsem žádný válečný aktivista, jak tvrdíte. Právě naopak a podporuji mírové a diplomatické řešení bezpečnostních problémů. A mohu vás ujistit, že částka na zahraniční mise se pohybuje ve výši 1,5% rozpočtu MO. A z pohledu let 2014, 2015 a 2016 tyto výdaje klesají.