Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.05.2016 16:26:11 - Jasaň

Je toho vláda schopna

http://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/ODS-Vlada-by-mela-dolozit-efektivitu-smisenych-hlidek-prislusniku-policie-a-armady-433933. Vím, že nejste ministr, ale odpovídáte na rozdíl od nich.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.05.2016 17:08:06 - Ing. Antonín Seďa
 V oblasti bezpečnosti a zejména prevence bezpečnosti se efektivita zásahu těžko hodnotí a obávám se, že to neumí nikdo na světě. Ten problém je totiž ten, že tak jako ve Vrběticích, tak v tomto případě se vojáci používají k zajištění vnitřní bezpečnosti, což je odpovědností bezpečnostních sborů, především Policie ČR. Armáda je toiž personálně poddimenzovaná, kdy schází cca 6000 vojáků z povolání. To znamená, že jsou ostatní VzP v činné službě značně přetěžováni, že se nedodržují doby pro regeneraci apod. Což z dlouhodobého hlediska může znamenat fyzické a zejména psychické problémy. Já osobně vidím působení příslušníků ozbrojených sil pro zajištění vnitřní bezpečnosti v rámci omezeného časového období jako možnou. Vždy záleží na vyhodnocení bezpečnostní situace. A také na rozhodnutí vlády. ta je zodpovědná za zajištění bezpečnosti našich občanů a naší země.