Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.05.2016 17:28:15 - Kamil Papežík

Hlasování

Dobrý den
Proč jste hlasoval proti referendu o vystoupení z Evropské unie?
Předem děkuji za odpověď.
Kamil Papežík

P.s.: Také si myslíte o lidech, že jsou pouhá hrubá špína? Viz video:
https://youtu.be/eScK5c8dEHY

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.05.2016 10:21:26 - Ing. Antonín Seďa

 Děkuji za dotaz. Těch důvodů je několik. Za prvé si nemyslím, že nastaly důvody, které by mohly vést k vystoupení z EU. Za druhé, tento návrh zákona je spojen s migrační krizí a to zneužívají některé politické strany a hnutí k politickému zviditelnění. Za třetí, vystoupení z EU nevyřeší problémy s migrační krizí či "islamizací" Evropy (ČR). To je pouze mýtus a mě osobně mrzí, že navrhovatelé se tváří, že tomu tak je. Za čtvrté, vystoupení z EU by mělo fatálně negativní dopad na celou naši společnost a na pokles životní úrovně obyvatel. Poroste nezaměstnanost, protože firmy ztratí své zakázky a trhy. Zdraží se zboží, lidé nebudou moci svobodně cestovat, pracovat či studovat v zemích EU a hlavně nebude mít ČR zajištěnu bezpečnost. A je iluzorní se domnívat, že zajistíme bezpečnost postavením plotu kolem našich hranic a znovuzavedením ochrany státní hranice. A ty negativní dopady si dnes nikdo z občanů, ale i navrhovatelů zákona, neumí představit. Já, jako odpovědný politik, si tyto dopady představit umím. A bylo by ode mne nezodpovědné, abych kvůli populismu vehnal naši zemi na sestupnou trajektorii.  

Závěrem chci říci, že nejsem ani slepý, ani hluchý k názorům občanů. Denně diskutuji nejen s nimi, ale i se spolustraníky, kde jim vysvětluji negativa vystoupení z EU. Také já vidím řadu negativ z našeho členství z EU či špatná rozhodnutí EK. Ale proto by měli čeští politici společně s politiky z jiných členských států usilovat o vnitřní reformu EU. Tohle je cesta. Prostě Evropská unie jsme i my a dělení na my a oni je zavádějící. Řadu problémů, které existují jsme si způsobili sami a svalovat vinu na EU je pouze výmluva, která se našim politikům hodí do krámu. Dokonce jsem nabyl dojmu, že při pravicových vládách, které "odmítaly" členství EU, byl záměr neúčastnit se aktivně vyjednávání či rozhodování v Radě Evropy apod. Posílali se na jednání úředníci, namísto ministrů.Tím ČR tahala za kratší konec provazu a nikdo ji nebral moc vážně. Teď je situace jiná a ČR a V4 je v EU slyšet. To je aktivní politika, která může změnit rozhodování EK a EU. A jsem rád, že naše vláda bere zajištění bezpečnosti na první místo, při svém rozhodování a tuto pozici hájí v Evropské unii.