Mgr. Ivo Pojezný

  • KSČM
  • Vyškov
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.05.2016 12:11:35 - brectanius

za soukromníka platí stát ?

dobrý den, jste pro, aby stát platil výplaty horníkům ,za Bakalu a spol. ? Platil stát výplaty, všem, kterým nezaplatili tuneláři , když zničili české fabriky ?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.05.2016 9:11:43 - Mgr. Ivo Pojezný
Dobrý den,v první řadě jsem pro to, aby tunelářům byl majetek zabaven v plné výši. Ostatně k tomu by existovaly páky, pokud by se vládní koalice odvážila podpořit návrh zákona z díly KSČM o prokázání původu příjmů a majetku. Jeho jádro spočívá v tom, že pokud kontrolovaný neprokáže, že majetek nabyl legální cestou, bude mu zdaněn ve výši 100 %. 
Co se týká Bakalových společností, které léta vlastnil přes jiné zahraniční firmy, tak je to velmi složitá otázka. Opět si myslím, že by mělo existovat omezení vyvádění prostředků do zahraničí, protože i v tomto případě, kdy již těžební společnosti vlastněné Bakalou byly v problémech, majitelé si z nich vyváděli prostředky do vlastní kapsy. 
Jsem rozhodně pro to, aby se našlo řešení, které co nejméně dopadne na horníky i nezaměstnanost v kraji. Ale jsem rozhodně proti tomu, aby platilo, že když je firma v zisku, majitelé si berou a říkají “státe, nepřekážej", a když je v nesnázích, volají “státe, pomoz”!
Mějte se hezky!IP