Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.05.2016 15:24:46 - laco

Ta naše Armáda Czechie

Předseda Jednoty České obce legionářské v Opavě podplukovník Václav Krejčí: „Naše armáda nyní slouží jako prostředek k všeobecné zaměstnanosti a podpoře několika mála druhů zbraní v Severoatlantické alianci, kde kromě některých našich expertů na solidní úrovni tvoří jakousi minisložku. Jak bychom mohli bránit naše hranice s těmi několika kusy tanků a obrněné techniky? To by nebylo možné. Co se týká bojové síly naší armády, tak ta je už dávno pryč.“ Dotaz: Jak vy osobně jste se, po dobu své politické kariéry, podílel na likvidaci bojeschopnosti Armády České republiky?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.05.2016 10:49:55 - Ing. Antonín Seďa
 Otázka je sice poněkud hloupá, ale přesto odpovím. O profesionalizaci naší armády bylo rozhodnuto v roce 2002 a já jsem se na tom nepodílel. Nicméně profesionalizaci jsem podporoval a podporuji i nadále. jako dlouholetý člen Výboru pro obranu a bezpečnost, se snažím vytvořit takové podmínky pro Armádu ČR, aby reforma armády z rotku 2002 byla naplněna. Připomínám, že ještě v roce 2006 byly výdaje na naši armádu (kapitola 307) 2% HDP a nedocházelo k její degradaci. Za pravicových vlád došlo k dramatickému snížení výdajů na obranu až na 0, 89% HDP. Takže viníka prosím hledejte opravdu u někoho jiného. A pokud se jedná o efektivitu v nakládání s těmito prostředky, nebylo jiného poslance než mě, který dlouhodobě poukazoval a stále poukazuje na problematické vojenské zakázky. Stačí se podívat na mé interpelace na plénu sněmovny, na mé návrhy bodů programu na Výboru pro obranu i na moji činnost a spolupráci s AOBP apod. Já mám své svědomí čisté a jako poslanec jsem nikdy neměl a nemám exekutivní výkonné pravomoci. Jako zákonodárce mám na starosti legislativní činnost a kontrolu, podotýkám pouze kontrolu exekutivy. Takže si prosím nepleťte pojmy. Děkuji.