Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.05.2016 12:34:46 - Adri

Odmítnutí kvót i pokut EU - doplnění

Dobrý den, odpověděl jste na mou minulou otázku takto: Dobrý den,
zajímalo by mě, proč teď všichni politici jen kritizují rozhodnutí EU o povinném přerozdělení ilegálních migrantů a ti nejstatečnější hrozí EU soudní žalobou. Proč nikdo nepohrozí EU referendem o vystoupení? Vždyť je každému nad slunce jasné, že jedině toto na EU byrokraty platí!
Odpověď

5. 5. 2016 8:52:48 - Tomáš Zdechovský
Dobrý den,
to není tak jednoduché. Vystoupení by uškodilo i Česku samotnému, protože by ztratilo jakoukoli možnost ovlivňovat evropská rozhodnutí zevnitř.
S pozdravem
Tomáš Zdechovský

Moje doplňující otázka nicméně je: Ano, sice nebudeme mít možnost ovlivňovat zvnitřku EU, ale zase nebudeme muset platit 7 milionů za každého odmítnutého migranta. To je přeci lepší, nebo ne? Je to přeci životní výdělek průměrného čecha a my to máme dávat na ilegály? Za to přeci vystoupení z EU stojí. Nebo si to nemyslíte? Určitě by se přidalo Polsko, MaĎarsko a Slovensko a mohla být V4 unie.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.05.2016 19:56:53 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den, 
 žádné definitivní rozhodnutí dosud nepadlo a jedná se zatím jen o návrh Evropské Komise. Nic tedy není zdaleka rohodnuto. Navíc vzhledem k tomu, že nefunguje současný systém kvót na přerozdělování uprchlíků, dost silně pochybuji o tom, že by fungoval ten, který nyní navrhuje Komise, a jehož součástí jsou i zmiňované pokuty. Opravdu bych se neobával toho, že bychom měli platit miliony za nepřijetí uprchlíků. Úvahy o vystoupení z EU z finančních důvodů proto postrádají jakýkoli smysl. 
Tomáš Zdechovský