Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.05.2016 21:31:48 - moukes

referendum o eu

Zamítnutí referenda o eu je absolutní popření demokracie. Přeci poslanci mají zastupovat lidi a když většina chce referednum o eu, tak to mají odhlasovat, i když osobně chtějí v eu zůstat. Pokud je to nevýhodné vystupovat z eu, tak důsledky dopadnou na lidi - svoboda je i tom, že se lidi můžou rozhodnout špatně a nést za to důsledky. Skutečně současný systém považujete za demokracii?Co třeba zákon o hanobení tříd, co se chystá?Copak je demokratické schvalovat něco, s čím 99% lidí nesouhlasí?To snad nemůže nikdo myslet vážně, že tu máme svobodu a demokracii, osobně si myslím ,že i minulý režim byl svobodnější - aspon jsme se nemuseli v noci bát chodit po ulici - a to už je fakt co říct...a nepište, že je řešení, že lidi můžou politiky vyměnit v dalších volbách - jednak škoda už bude dána, jednak všichni zvolení poslanci si dělají, co chtějí...opravdu myslíte, že systém, kde zvolený zástupce nemá povinnost hlasovat podle svého programu je demokracie???

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.05.2016 10:57:49 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den,
proč se ptáte mě, když se jedná o záležitost Poslanecké sněmovny PČR, a ne Evropského parlamentu? Na Vašem místě bych raději napsal některému z poslanců českého parlamentu. Jinak pro Vaši informaci, jsem proti rozšíření zákona o hanobení (odvolávat se zde na EU je navíc nesmysl, protože ve skutečnosti stačila dosavadní úprava) a chodit v noci po ulici se rozhodně nebojím více, než před rokem 1989. 
S pozdravem
Tomáš Zdechovský