Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.05.2016 10:51:55 - Nohavica

Proč chce USA válku s Ruskem a na území Evropy?

Dobrý den, není tajemstvím, že USA štve Evropské země proti Rusku, nejen kvůli anexi Krymu, kde nezemřel ani jeden člověk a naopak jsou proruští....
Proč Obama požádal v Hannoveru (na SRN stránkách najdete více k rozhovoru mezi Merkel a Obamou) o to, aby podporovali válku s Ruskem? Německo Rusko neohrožuje, tak proč to Obama chtěl? V Evropě nevidím roztahovat se Ruské armády, ale americké. My zde nechceme ani jednu armádu, jen Českou ! PRoč nemůžeme být neutrální jako Švýcaří??? NATO je opravdu jen agresor, nechrání, ale ohrožuje. Evropa by měla být sama sebou a jednou se postavit USA čelem!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.05.2016 11:06:04 - Ing. Antonín Seďa
 Nevím, ale zřejmě máte informace z nějakých pro ruských webů. NATO, ani USA žádnou válku s Ruskem nepřipravují a veškeré kroky směřují k omezení rozpínavosti RF. Také není pravdou, že si anexe Krymu nevyžádala žádné mrtvé. Co se týká našeho členství v NATO, pak jsem již mnohokrát reagoval. Pouze opakuji, že naše členství nám zaručuje kolektivní obranu a bezpečnost. Pokud je vám to málo, pak podporujte neutralitu. Pouze bych chtěl dodat, že bychom museli daleko více zbrojit, odhaduje se cca 4% HDP namísto dnešních 1,1% HDP a to bychom stále nebyli ochráněni. ČR není Švýcarsko, ani historicky, ani systémově a dokonce ani svým pojetím hrdosti na svoji zemi. NATO není agresor, protože anexi Krymu, Abcházii či Jižní Osetie neprovedlo. Pokud bych měl za něco NATO kritizovat, tak je to mála aktivita jejích členských zemí a hájení si často svých národních zájmů, právě na úkor Severoatlantické aliance. A také chci připomenout, že nejen USA, ale i Německo není NATO, ale pouze její součást. A že v Alianci se hlasuje konsensem a nikoliv většinou, tak jako v EU.