Ing. Radka Maxová

  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.05.2016 11:49:41 - žula

průměrná mzda

Dobrý den, zajímalo by mě, zda máte reálnou představu, jaká je u nás průměrná mzda? Pokud se nepletu, uvádí se kolem 25.000Kč. Kdo to ale má? Podle mě jde o hodně zkreslený údaj, protože se počítají i výdělky miliardářů, ale těch je oproti nám chudým menšina. A pak by mě zajímalo, za jaké peníze byste dělala vy a za které už nikoliv? Protože i pracovat se musí vyplatit, na tom není nic zlého. Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.05.2016 13:20:08 - Ing. Radka Maxová

Dobrý den,

Průměrná mzda pro rok 2016 činí 27006 Kč. Do průměrných mezd se samozřejmě započítávají mzdy lidí s nejvyššími i nejnižšími příjmy. Otázka za jaké peníze bych dělala a za jaké ne, je zkreslená. Budu-li samoživitelka malých dětí budu dělat za jakékoliv peníze, které budu mít šanci získat, abych uživila sebe a děti. Pokud budu mít možnost pracovat v zaměstnání s vyšší příjmovou nabídkou, pak ji samozřejmě přijmu. Pokud se tak nestane, budu muset vyjít s tím, co mám k dispozici anebo se snažit zlepšit svoje postavení na trhu.

Radka Maxová