Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.05.2016 11:49:52 - žula

průměrná mzda

Dobrý den, zajímalo by mě, zda máte reálnou představu, jaká je u nás průměrná mzda? Pokud se nepletu, uvádí se kolem 25.000Kč. Kdo to ale má? Podle mě jde o hodně zkreslený údaj, protože se počítají i výdělky miliardářů, ale těch je oproti nám chudým menšina. A pak by mě zajímalo, za jaké peníze byste dělal vy a za které už nikoliv? Protože i pracovat se musí vyplatit, na tom není nic zlého. Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.05.2016 10:47:05 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za dotaz a souhlasím s Vašimi názory. Reálnou představu o výši mezd a platů mám. Moje manželka je prodavačka v supermarketu, takže asi víte, jak jsou honorovány. Ano, jednou věcí je průměrný statistický údaj o téměř 26 tisících korun, ale tři čtvrtiny zaměstnanců na tento plat nedosáhnou. Pravidelně navštěvuji podniky v regionu a mojí otázkou je, kolik si jejich pracovníci vydělají, jaké jsou obraty a zisky firmy a jaké je navýšení mezd. Tento týden jsem byl v ČZ v Uherském Brodě a tam došlo k navýšení platů o téměř dva tisíce korun. Alespoň podle slov generálního ředitele. Souhlasím s tím, že každý zaměstnanec by si za svoji práci měl vydělat takovou mzdu, aby nemusel chodit na sociální dávky či aby si nemusel chodit přivydělávat. A zaměstnavatelé by si měli vážit svých kvalitních zaměstnanců, protože na nich záleží, zda bude mít zisk. K Vaší otázce, za kolik bych pracovcal a za kolik ne, tak musím se přiznat, že pokud budu zvažovat své závazky apod., pak bych potřeboval plat nad 30 000Kč. A podle mých informací a protože jsem bývalý konstruktér a technik, tak bych toho platu mohl dosáhnout. Já se žádné práce nebojím.