Ing. Karla Šlechtová

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,04. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.05.2016 13:14:11 - Tiblochova

Vážená paní ministryně

První rok o vás nebylo téměř slyšet a nyní jste jako ministryně velmi aktivní a kritická vůči řadě návrhů. Sice jste se probrala se zpožděním, ale přeci a to cení. Myslíte, ale že máte šanci na úspěch? Pokud se nepletu název Czechia prošel i přes váš nesouhlas? Má tak vaše slovo vůbec nějakou váhu?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

31.05.2016 12:10:48 - Ing. Karla Šlechtová
 Novináři používají vůči politikům standardně dvě metody: pokud je politik vidět, je to populista, protože dělá vše proto, aby se zalíbil voličům. Pokud není vidět, je to důkaz toho, že je líný a nic nedělá. Právě před rokem jsem například bojovala za to, aby se nezdrželo čerpání stovek miliard z evropských fondů, které bylo bezprostředně ohroženo. Měsíc toho byla plná média, svolávalo se dokonce mimořádné zasedání sněmovny, Samozřejmě mediálně to bylo zajímavé pouze do doby, dokud hrozil velký konflikt. Když se situaci dařilo řešit, postupně z médií „vyvanula“. Ale právě zde se podařilo odvést velké množství práce v získávání prostředků pro konkrétní zlepšování života našich lidí, i když je to „neviditelné“.

V rámci národních dotací se letos například zabýváme obnovou místních komunikací, které usnadní dopravu odhadem 2/3 občanů celé České republiky. Vyhlásila jsem také dotační tituly na demolici zchátralých a vybydlených domů, které jsou ohniskem sociálních problémů pro mnohá města v ČR. I to jsou věci, které považuji za opravdu důležité a jsem ráda, že je s nimi spojeno mé jméno.

Můj hlas má při hlasování na vládě stejnou váhu, jako každého jiného ministra.  Že jsem byla přehlasována, pokud jde o vložení zkráceného názvu naší země do celosvětové databáze, mne opravdu příliš netrápí. Upozornila jsem na určitou nesystémovost celého postupu a také na možná finanční rizika. Udělala jsem to proto, že v rámci MMR řešíme i problematiku propagace republiky v zahraničí. A název země, která je propagována, od toho nelze oddělit.