Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.05.2016 10:38:46 - Šlégr

Co proto učiníte?

Není na čase přestat svádět veškeré problémy na ostatní a začít s nimi něco dělat? V politice se podle zaměření vše svádí na USA, Rusko nebo EU. Studená válka ale už přeci dávno skončila a ČR je nezávislý stát. Znám spoustu lidí, co se stále ohlíží a kritizují, ale sami nejsou ochotni ve svém životě něco změnit. Blíží se volby. Jak přimějete občany, aby šli volit a něco změnili? Není tajemstvím, že voličů ubývá

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.05.2016 11:05:10 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za dotaz, který uhodil na hlavičku. Ano, také často kritizuji jednotlivá rozhodnutí EU či NATO, ale vždy se snažím zároveň s kritikou nabídnout nějaké řešení. A to většina našich politiků neumí nebo z populistického hlediska ani nechce. Předně je nutno si uvědomit, že nejen USA a RF, ale dnes i Čína, jsou světové velmoci, které budou, ať se nám to líbí či nelíbí, udržovat mocenskou politku ve světě. Proto vznikla mimochodem i Evropská unie, aby sehrávala v bezpečnostních a ekonomických otázkách, ale i v zahraničních oblastech, větší váhu Evropy, jako takové. EU má totiž ve vínku "diplomatické" řešení konfliktů a to je oceňováno jak USA, tak RF. Co se týká voleb, pak máte pravdu. I mne velice mrzí slabá účast voličů, to pak nahrává různým populistům či oligarchům, kteří dnes houfně vstupují do politiky. Já mám tři řešení k této situaci. Tím prvním je jít jako politik příkladem, že ne politika, ale někteří lidé dělají politiku špatnou. A takto přesvědčit občany, aby do politických stran vstupovali a nebáli se pracovat ve prospěch České republiky. Tím druhým je bojovat proti nespravedlnosti, netransparentnosti, korupci, nacionalismu a populismu, který nikdy nic nevyřešil a nevyřeší. Je třeba svojí autoritou i aktivitou přesvědčovat lidi, aby byli aktivní, aby se zapojili do společenských organizací, neziskového sektoru, do odborů či aby sami napomáhali rozvoji občanské společnosti. Tím třetím úkolem je přesvědčit občany, aby nebrali všechny informace ze sdělovacích prostředků či sociálních sítí za pravdivé. Aby je vyhodnocovali se skutečností, aby je analyzovali a přebírali ty pravdivé, od těch nepravdivých či účelově podaných. Tady je třeba, aby si lidé položili základní otázku: Komu ku prospěchu a aby si na ni také odpověděli. Totéž se jedná z pohledu politických programů či rozličných rádoby populárních, ale spíše populistických vyjádření. Prostě občan by měl vědět, zda tato strana či tento politik hájil, hájí či bude hájit jeho zájmy a zájmy jeho rodiny. Ano, přiznám se, že je to velmi těžké, protože média vlatsní rozliční oligarchové, kteří se snaží "opít rohlíkem" voliče. A přiznám se, že se jim to často podaří. Ale volič není hloupý a brzy pozná, že naletěl. A tehdy se nesmí uzavřít, ale naopak jít aktivně k volbám a vybrat si někoho, komu důvěřuje.