Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.05.2016 12:47:57 - Vizionář

Hillary Clinton

Děkuji za odpověď. Politika je mimo jiné o hledání hodnotových průniků, proto předpokládám podporu vaši strany paní Clintonové.Snad si uvědomujete, že by Donald Trump srazil na kolena americkou ekonomiku, pokud by deportoval "ilegální" pracovníky z amerického pracovního trhu. Okamžitě by se zhroutily služby, protože tito lidé pracují především ve službách a jsou američany tolerováni. Dále předpokládám, že jsou pro vaši stranu nepřijatelné Trumpovy výpady proti ženám jako takovým. Nebo Trumpovo vysmívání postiženým lidem. Trump se v podstatě neustále vysmívá hodnotám, na kterých je založena demokratická a solidární společnost. Jen kritizuje, ale nenabízí žádné řešení. V neposlední řadě by USA ztratily s Trumpem postavení světového a technologického lídra. Mnoho lidí v ČR se raduje z Trumpa, ale zvolení Trumpa nevěstí pro ČR nic dobrého. Myslíte, že nakonec většina američanů v zájmu své budoucnosti zabrání zvolení Trumpa ?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.05.2016 18:05:56 - Ing. Antonín Seďa
Souhlasím s Vašimi názory, protože i já se domnívám, že Donald Trump představuje nejen nebezpečí pro USA, ale i pro celý svět. Prostě se ukazuje, že úspěšný podnikatel by neměl do politiky vůbec vstupovat. Za prvé proto, že jí nerozumí a myslí si, že ji lze dělat jako když řídí firmu a dělá svůj byznys. Za druhé proto, že platí, ševče drž se svého kopyta. Ale pokud se podíváme na polsední trendy nejen v USA, ale i v řadě evropských zemí, pak se takzvaná oligarchizace politiky stává módou. Problémem je, že řada lidí si myslí, že takový to úspěšný podnikatel již má peněz dost a již "krást" nemusí. Nebo jsou přesvědčeni, že i na ně samotné ukápne nějaký ten jeho úspěch a peníze. Obé jsou absolutní nesmysly a občané voliči by si to konečně měli uvědomit. K otázce, zda se Američané nakonec probudí a zabrání zvolení D.Trumpa, tak si myslím, že k tomu dojde. Předně řada konzervativců si již dnes uvědomuje nebezpečí, které skrývá "jejich" kandidát. A také,  pokud proti němu bude stát H.Clinton, pak i mnoho voličů konzervativců dají hlas demokratce. A co se týká podpory D.Trumpa v naší zemi, pak se obávám, že se jedná o tutéž podporu, jakou je podpora populismu a vyhrocenému nacionalismu v české společnosti. Prostě řada lidí hledá silného "vůdce". A to nejen u nás.