Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.05.2016 20:05:22 - Docent

Citát

Dobrý den pane poslanče, souhlasíte s tímto skutečně nesmrtelným citátem? V čase všeobecné lži se pravdivá slova stávají extremismem. George Orwell

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.05.2016 14:56:08 - Ing. Antonín Seďa
 Ano, nicméně je třeba i tento citát zasadit do historické kontury. Obecně platí, že jsme obklopeni propagandou, počínaje reklamou výrobků a služeb, pokračující přes poltiickou reklamu těch politiků a podnikatelů, kteří zároveń vlastní sdělovací prostředky (Babiš, Valenta aj.), až po účinky hybridní války formou "válečné" propagandy. A je opravdu těžké pro obyčejného člověka, který sbírá informac pouze ze sdělovacích prostředků či sociálních sítí, aby vybral ty pravé a odlišil infomrování od propagandy. Nicméně pokud žijeme v demokratické společnosti, pak je třeba se řídit zákony České republiky. Každý občan má právo se svobodně vyjádřit, nicméně v mantinelech daných platnou ústavou, zákony či trestním zákoníkem. Pokud člověk tyto mantinely překročí, pak je stíhán orgány činnými v trestním řízení. A je dosti možné, že i za své extrémistické názory.