Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.05.2016 17:42:03 - tibi469

Pane Hermane,překrucování dějin se stává v dnešní době modní vlnou.

Pane Hermane,bydlím na území tehdejších Sudet.Chodím po náměstí, kde řečnil Hitler,cestu kde projížděla kolona s Hitlerem lemují dvě lehká opevnění.Blízko města stojí podzemní továrna na letecké motory,zde bylo umučeno mnoho věznů .Ptám se proč došlo k 2.Světové válce?Proč muselo zemřít tolik milionů lidí?Poslechl jsem si vyprávění rodilé němky ,která v Sudetech žila,byla antifašistka,pracovala v odboji.Ta tu zůstala,nemusela odejít.Pane Hermane třeba se podívat do očí lidem kteří bojovali proti fašismu,příbuzným umučených věznů a padlích vojáků,jestli jste toho vůbec schopen.Protože na tom všem mají svůj podíl i sudetští němci.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.05.2016 23:04:22 - Mgr. Daniel Herman
 Ano, souhlasím s Vámi. Většina sudetských Němců zklamala, ale byli i tací, kteří proti nacismu bojovali. A i na ty dopadla po válce stejná nenávist. To je přesně to, co říkám. Mezi politickou a etnickou příslušnost nelze dávat rovnítko.