Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.05.2016 8:05:22 - Knirac21

Nespletl jste se?

Pane ministře. Jako starší generaci nám bylo léta vtloukáno do hlavy, že poraženým státem ve II. světové válce bylo Německo a Československo stálo na straně vítězů. Vaše návštěva na sudetských oslavách a Vše chování mi tuto mou znalost zpochybňuje. Můžete mi tedy naprosto spolehlivě říci, kdo vlastně tu zatracenou válku vyhrál a proč by se vítěz měl neustále za něco omlouvat? Němci si s tím hlavu nedělají, tak pro my?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.05.2016 18:30:59 - Mgr. Daniel Herman
Vážený pisateli,
zcela správně, Německo válku prohrálo a Československo stálo na straně vítězů. To je historická pravda. Pravdou ovšem také je, že po válce byli spolu s mnoha viníky, kteří byli potrestání právem, nespravedlivě potrestáni také nevinní lidé, jenom proto, že mluvili německy nebo se dokonce jen např. Němec jmenovali. Německo dokázalo svou vinu za těžké válečné zločiny přiznat a vyvodit z toho důsledky. Já jsem vyjádřil politování také nad zlými věcmi, které udělali naši občané nevinným spoluobčanům německé národnosti. Jsem přesvědčený, že to je správný postoj.