Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.05.2016 19:34:51 - nejsem xenofob

jednání vlády proti zájmům většiny obyvatel

Měl bych dotaz,nemůžu si nevšimnout,jak vládnoucí strany poslední dobou protlačují zákon za zákonem,co pouze omezuje svobody a zvyšuje pravomoci státních uředníků. Proč to děláte? To jsou skutečně ty americké či eurounijní lobby tak silné,že neváháte jít proti většině lidu?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.05.2016 9:20:01 - Ing. Antonín Seďa
 Takhle bych to nedefinoval, protože za naše zákony USA opravdu nemohou. Jiný problém představuje EU a tam, jako členský stát musíme implementovat její směrnice do naší legislativy. Tím ovšem nechci říci, že vše, navrhované z EU je špatné. Otázka svobody je otázkou spíše politickou a to zejména s ohledem na českou politickou scénu. Takže v tomto směru je nutno si nalít čistého vína a přiznat, že těch regulací je někdy příliš. Ale objektivně musím říci, že řada opatření v legislativě souvisí například s migrační krizí, bezpečnostními opatřeními či protiopatřeními v rámci ochrany zdraví. To, že lobby je silná a to jak z jedné, tak z druhé strany. Ale opravdu nevím, zda tato rozličná omezení jdou proti vůli většině lidu, protože řada požadavků našich občanů jde proti sobě. Jako příklad uvedu oprávněnou obavu z nelegální migrace a z teroristických útoků a přijatá bezpečnostní opatření či omezení, které z toho vycházejí. Závěrem souhlasím, že i na můj vkus mají často ministerští úředníci či úředníci z Bruselu větší slovo, než bych si přál. To záleží na tom, zda je ministr silný či naopak slabý (v případě ČR) nebo je EK a EP méně demokratická a je ve vleku byrokratů. A obecně bych řekl, že je třeba byrokracii omezovat a nikoliv posilovat.