PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.05.2016 14:17:05 - esterdavidova

Ospravedlňujete případ bývalé kliniky v Jeseniově?

Vážený pane Skálo,
dvakrát jsem si musela přečíst odpověď na dotaz Můžete všem na PL sdělit, co se to odehrává v Praze s Klinikou? Ano dvakrát. Protože se mi zdá, že Vy souhlasíte s protiprávním jednáním skupiny osob, která objekt bývalé kliniky obývá! A celé to ospravedlňujete tím, že tam pořádají kurzy angličtiny?! To jsem tedy hloupá husa, dlouhou dobu se mi líbil dům v Úvoze pod Pražským Hradem, byl ve strašném stavu, nevěděla jsem, že v takovém případě stačí přijít, obsadit budovu, trochu řvát o tom, jak mi systém leze krkem, a k tomu pořádat kurzy angličtiny a nikdo by na mě nemohl. A co na tom, že je to protprávní, mohal jsem tam také načerno otevřít kavárnu....Škoda. Vaši odpověď budu s dovolením citovat - s uvedením zdroje, protože je naprosto neuvěřitelná.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.05.2016 16:11:56 - PhDr. Josef Skála, CSc.
Projděte si mou odpověď, prosím, pečlivěji. O "schvalování protiprávního jednání" není ani za nehet. Je o řetězci příčin a následků. O tom, že na dodržení zákona třeba trvat všeobecně - a dvojnásob tam, kde se "tuneluje" ve velkém. A oč víc ta kleptomanie, unikající spravedlnosti, plundruje život spousty lidí, co nic neukradli, tím častěji to přivádí na svět i jednání, které by za normálních okolností jaktěživ nikoho nenapadlo.

Já jeho advokát nejsem, snažím se pouze rozumět jeho důvodům a motivaci. Pokud se jím snad kdokoli i obohacuje, byla by to na jiné téma. Já o ničem podobném zatím neslyšel, například o bezplatných kursech cizích jazyků však ano. A ty lze s kavárnou v prázdném domě pod Hradem srovnávat jen sotva.