ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.05.2016 21:13:54 - rpok

Kdy tohle skončí?

Vážený pane Senátore,

nejprve bych chtěl říct, jak si nesmírně vážím Vaší práce co děláte pro tu naši zemi. Kdyby bylo víc takových politiků, to by nám bylo hej!

Teď k moji otázce. S kolegy v práci se pořád hádáme, jak tohle všecko skončí! Vždyď se na to už nedá dívat! Politici se pořád hádají, lžou lidem, firmy krachují, lidi jsou bez práce, valí se na nás uprchlíci, EU si s tim neporadí, tak kdo? Kdy tohle zkončí? Vždyť to je ostuda, co se tady děje!

A ještě mám druhou otázku. Myslím si, že by jste byl dobrý ve vládě jako ministr. Ale je to velká odpovědnost. Šel by jste do vlády?

Děkuji za odpověď, René P.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.05.2016 9:57:19 - Jan Veleba

 Děkuji Vám, ale já to tak nehodnotím. Dělám to, co mně velí svědomí a to, v čem mne vychovali rodiče. Mám tuto zemi rád, mám tu kořeny, mám rád lidi, hlavně ty venkovské. Navíc, a to mne osvobozuje, nejsem zatížen touhou po majetku. Takže v tom není nic mimořádného.

Pokud se týká Vašich otázek, tak úvahu o své hypotetické účasti v nějaké budoucí vládě jsem už vypustil. Mám nějaký věk, ze kterého plynou určité odborné a životní zkušenosti, které mohu využít jinak a možná i prospěšněji. Vím, že "nikdy neříkej nikdy", le cítím to takto a navíc to momentálně není ani aktuální.

Ta druhá Vaše otázka je závažnější a já na ni bohužel odpověď neznám. Vím ale to, že se tomu, co popisujete musíme postavit. Vyznávám jedno heslo velkého vojevůdce císaře Napoleona, které zní - "je třeba zahájit boj a pak se uvidí". K tomu bych já dodal, že se musíme snažit, aby se vidělo. Druhé, nikoliv heslo, ale velké moudro, v tomto kontextu řekl kdysi Jan Werich: "Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má bejt tím co je a ne co není, jak tomu v mnoha případech je". Doba je těžká, přepisují se dějiny, ale takto dál nemůže jít. Všichni slušní lidé to cítí a něco se musí stát. To ale není psaní na tyto veřejné stránky.