JUDr. Klára A. Samková, Ph.D.

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.05.2016 10:21:25 - J.Pokorný

Převzetí Vašeho příspěvku ze semináře v parlamentu

Dobrý den. Dotazy mám tří:

1. Mohla byste, kvůli zkrácení a identifikaci, dát Vašemu průlomovému příspěvku z 18.5, v parlamentu nějaký krátký název? Bude hodně slavný ještě mnoho let, stálo by to za to, z úsporných důvodů..
Níže použiji pracovní název ALBERT (odvozeno od jména jednoho matematika).

2 .Pokud by ALBERTA doslovně převzala skupina obyvatel, pod ALBERTA by se podepsala a ALBERTA by následně zveřejnila, a pokud byste Vy byla za ALBETRTA trestně stíhaná, jak si to přeje turecký velvyslanec, znamenalo by to, že by museli být stejně stíháni i všichni jednotlivci pod ALBERTEM podepsaní?

3. Měli by takoví občané očekávat z Vaší strany váhrady, případně i žalobu za poškození Vaších práv ve smyslu zákona na ochranu duševního vlastnictví, případně jiného?
Děkuji za odpověď.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.05.2016 10:26:53 - JUDr. Klára A. Samková, Ph.D.

 Zdravím - myslím, že bychom se neměli schovávat za žádným cizím jménem, byť i Alberta Einsteina...

Když, tak si dovoluji navrhnout název "Nová totalita".

AD 2) Ve fungujícím právním řádu by tomu tak samozřejmě mělo být, ale zcela rozhodně nebude. Jen já bych dostala trestní sazbu v posledním odstavci jako "organizátor". Jenom dodávám: vazby ani vězení se nebojím, je mi to jedno. Mezi odsouzenými mám mnoho zastánců, řadě z nich jsem po dlouhá léta bezplatně pomáhala.
AD 3) domnívám se, že přihlášení se k jakémukoliv textu naprosto neporušuje žádná práva z oblasti duševního vlastnictví. Tedy - nedomnívám se, vím to.