Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.05.2016 19:55:30 - nejsem xenofob

vození ilegálů do evropy

Dobrý den,mám dotaz,proč nezasáhne EU proti vožení nelegálů od lybijských břehů do Itálie?. Pokud proti tomu nic nedělá,může si člověk říct,že to podporuje. Si to spočítejte 4000 kusů každej den,za jak dlouho budem na dalším milionů nelegálu. Nebylo by lepší opustit EU a spolupracovat pouze s V4. Bohužel se to zdá jako jediné řešení,protože EU se začíná jevit jako pašerák,který dovolí navozit nelegály a potom káže o přerozdělování.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.05.2016 14:15:08 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den,EU si je naopak velmi dobře vědoma neudržitelnosti celé situace a snaží se ji řešit. Ochrana hranic je především věcí členských států, ale pomáhá zde i EU  např. agentura Frontex (má na starost zajištění hranice EU) v rámci operace Triton. Existuje také systém Eurosur, jehož úkolem je zjišťovat ilegální imigraci na území EU.  Zabezpečení hranic na moři je ale mnohem obtížnější než na souši a nutné je také řešit i příčiny toho, proč se lidé snaží dostat do Evropy. Spolupráce mezi zeměmi V4 je samozřejmě velmi důležitá v rámci EU i jinde. Říkám ale neustále, že vystoupení z EU by postrádalo jakýkoli smysl. Vzhledem k silné hospodářské i jiné provázanosti s dalšími zeměmi EU by to  znamenalo, že by pro nás platila evropská legislativa, ale neměli bychom už vůbec žádnou možnost vytváření evropských pravidel jakkoli ovlivňovat. 
S pozdravemTomáš Zdechovský