Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.05.2016 20:56:31 - Bohuslava N.

Křesťanští uprchlící po desetisících prchají z Evropy do muslimských zemí...

...kradou, znásilňují muslimské ženy, terorizují místní obyvatelstvo, ale Imán vyzývá ke schovývavosti, že jsou to vystresovaní lidé a potřebují pomoct, jsou to političtí uprchlíci..... Připomíná vám to něco? Jak by se muslimové chovali k nám? Pověsili by křesťany hned na první stromy se souhlasu Imána ? Myslíte, že muslimové s námi sdílí naši humanitu ? Proč s muslimama je po celém světě problém? Zabýval se někdo touto otázkou? V Austrálii, USA, v Evropě, v Číně, Indii...různé prostředí, ale všude terorizují místní, tak mi řekněte, čím to asi bude?? Že by Islámem?Dokud Islám nebude zakázán,jak chcete chránit naši kulturu a naše děti? Není přeci v Ústavě povinnost chránit kulturu a hodnoty ČR ? A Islám, který je v rozporu s našimi hodnotami a Ústavou zde povolíte praktikovat? Takže pokud já si založím novou víru, kde budu vyzývat k zabíjení muslimů, tak to je ok? Nacismus v Ústavě také není a přesto je zakázán, proč ne Islám, kde navíc žena je jen majetkem?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.05.2016 7:17:23 - Ing. Antonín Seďa
 Nevím,jaké máte zkušenosti s arabskými zeměmi a islámem ,ale prosím neváhejte všechny muslimy do jednoho pytle. Vždyť nedávná historie na Balkáně ukazuje,co dokáže radikalizace společnosti, náboženská i obyčejná lidská nesnášenlivost. Fašismus i terorismus ukázal ,že jsou nebezpečím pro lidstvo. Otázkami sdílení hodnot a nejen těch kulturních, islámem i použitím rozličných náboženství se zabývají tisíce lidí a bylo vypracováno bezpočet studií . Zásadním problémem není náboženství ,ale skutečnost ,že v demokratických zemích stanovuje pravidla společnost zákony a pravidly,které si přijímají na základě výsledků voleb. A pak se společnost těmito pravidly řídí .Naproti tomu v nábožensky fungujících zemích,zejména muslimských, se řídí náboženskými pravidly a zvyky. A zase je rozdíl například muslimských zemích,jak jsou tato pravidla přijímána politiky a veřejnosti,zda je země sekulární či nikoliv. Teď obavám v Albánii ,kde se staví nové mešity, ale i katolické či ortodoxní kostely. Je tu bezpečno a lidé žijí spokojeně. Čím to asi je? Řekl bych,že použitím a respektem k lidským právům, včetně toho práva na své vyznání. Radikalismus a nesnášenlivost ničemu a nikomu neprospěje ,pouze probouzí radikalismus a xenofobii.