Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.05.2016 23:42:21 - Vizionář

Ficův bizární výrok

Děkuji. Vy jste popsal dojem, jak vidíte Cyrila a Metoděje. Já popisuji jev, který nastal. Přesouvali se z jedné části světa do jiné. Migrovali. Turisté jezdí na výlet, ne se do destinace usadit trvale. Nezpochybňuji ani nehodnotím důvody jejich migrace, pouze označuji jev na zeměkouli. Slovensko není založeno na Cyrilo-Metodějských hodnotách, jak by si přála církev nebo Fico. Cyrilo-Metodějské hodnoty tvoří pouze jeden z mnoha stavebních pilířů, na kterých je hodnotově postaveno Slovensko. Hodnoty se utváří po staletí a mění se s dobou. Výrok, který tvrdí, že je Slovensko postaveno na Cyrilo-Metodějských hodnotách je hrubě nepravidvý a zkreslený a ve své podstatě nacionalistický výrok. Nepřipadá Vám zvláštní, že tolik politiků vůbec nepřemýšlí o tom, co odsouhlasí ? Dále je zarážející, kolik opozičních politiků volá po tom, abychom tupě následovali V4. Když nepropadne vaše vláda populismu, můžeme profitovat z nižšího ratingu zemí V4. Chytrá politika zvítězí nad populismem.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.05.2016 9:21:52 - Ing. Antonín Seďa
 Souhlasím,že je třeba používat nejen chytrou, ale i reálnou politiku ,pokud možno bez populismu, xenofobie a nacionalismu. To vede vždy k růstu radikalismu ve společnosti a v minulosti vedl k nástupu fašismu. Já osobně vidím ještě jeden problém a tím je neschopnost či dokonce neochota některých evropských vlád a politiků řešit základní domácí problémy, jako je nezaměstnanost, obrovské daňové úniky, korupcí či obrovské rozdíly mezi bohatými jedinci a zbytkem národa. Výmluvy na EU jsou pak nemohu lživým argumentem a výmluvou. Ukazuje se totiž že globalizace přináší kromě pozitiv i negativa a zejména nové hrozby. A to,že navštívíme na tradičních hodnotách a na kulturních a rodinných tradicích je vina naše a nikoliv migrace.