Britský podnikatel: Horkokrevný Kalousek pálí na všechno, co ohrožuje jeho živobytí

25.09.2012 13:39

O Miroslavu Kalouskovi se říkávalo, že je sice darebák, ale alespoň je kompetentní a věci rozumí. Metanolová kauza posledních dní však ukazuje, že to s tou kompetencí není tak slavné. Bloger James de Candole se rozepsal o jeho údajných schopnostech.

Britský podnikatel: Horkokrevný Kalousek pálí na všechno, co ohrožuje jeho živobytí
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Rozohněný Miroslav Kalousek u řečnického pultíku

Podle něj dnes Česko nezbytně potřebuje střízlivého ministra financí, který se bude soustředit výhradně na veřejné rozpočty.  Miroslav Kalousek místo toho neustále řeší nějaké jiné problémy - třeba zneužívání dotací, nebo Vlastu Parkanovou.

„Nikdy předtím nemusela tato země nést na svých bedrech prokletí ministra financí, který by se tak humpolácky pokoušel ovlivňovat tolik kauz, v nichž nemá z titulu své funkce pražádnou pravomoc,“ píše Candole. Nikdy prý nemusela trpět nikoho, kdo by byl tolik kompromitován neschopností vykonávat dohled nad distribucí veřejných fondů a alkoholu. Ukazuje se, že zdánlivě kompetentní ministr je horkokrevný střelec, který pálí bez přemýšlení od boku na cokoliv, co ohrožuje jeho nebo klientský systém, který ho živí.

Takhle celý měsíc bavil národ hysterickou obhajobou Vlasty Parkanové, následně dal ruce pryč od skandálu s čerpáním evropských dotací, a v tomto týdnu má sněmovna schvalovat novelu zákona o stavebním spoření, podle které by tyto produkty mohly nabízet všechny banky, a to v režimu mnohem volnějším, než přikazovala stavebním spořitelnám dosavadní úprava. Tomu stavební spořitelny nebudou schopny konkurovat a stanou se snadnou kořistí bank. „Obává se snad toho, že české banky by jednoho dne mohla postihnout, podobně jako české politiky, ztráta pocitu nedotknutelnosti?“ ptá se bloger, britský podnikatel, který se již dvacet let věnuje poradenství ve střední a východní Evropě.

Mýtický bojovník proti plýtvání je podle něj nejspíš jen fabulací z Kalouskovy vlastní dílny.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…